5 tips til hvordan lykkes på TikTok
Om Tiktok en kanal er å fokusere på for deg og din bedrift kommer helt an på hvilken målgruppe man ønsker å treffe, men i mange tilfeller kan Tiktok få fart på utviklingen når det kommer til å både bygge merkevare og å få flere kunder. I denne artikkelen skal jeg gi deg 5 enkle tips til hvordan øke engasjement og å "lykkes" på Tiktok. 

 

Her er 5 tips til hvordan lykkes på TikTok
 
1. Vær godt kjent med målgruppen din
"Selvfølgelig" tenker du kanskje, men dette kan ikke nevnes nok antall ganger! Det er så utrolig viktig å være godt kjent med målgruppen sin. På Tiktok finnes det flest folk i aldersgruppen 18-34, men innenfor denne aldersgruppen må man også finne dem med potensiell interesse for din bedrift for å treffe riktig gruppe. 
 
2. Skap innhold av kvalitet og relevanse 
Det er viktig med god bildekvalitet og godt lys. Dette fremmer bedriften som profesjonell og gjør videoen mer verdt å følge videre med på. Menneskehjernen er programmert til å like å se ryddighet og gjerne noe som er pent. Dette kommer helt an på motivet i videoen, men ofte vil dette tiltrekke oppmerksomhet. 
Innholdet bør være relevant til det du tilbyr og bør også fremmes så tidlig som mulig i videoen, slik at seeren forstår lett hva det dreier som de aller første sekundene. På tiktok kan man sveipe i evigheter, og da det viktig å treffe seeren i de første sekundene for å få personen til å se hele videoen. 
 
3. Ha korte klipp
Å sveipe seg bort en video som ikke underholder eller gir noe til seeren vil forsvinne blant annet innhold. Dersom klippene er trege og videoen bruker lang tid til å komme frem til poenget vil seeren sveipe seg bort fra den. Ha dermed korte klipp!
 
4. Velg riktig bruk av lyd
Dette er et svært viktig tips da TikTok mye baserer seg på trender av lyd. Research hvilke lyder som trender akkurat nå og finn lyder som kan kreativt brukes til ditt innhold. Dette må også ha en form for relevanse. Et annet tips er å klippe videoen til slik at den matcher med sounden i form av rytme i musikk for eksempel eller det som blir sagt etc. 
 
5. Post så ofte du kan 
Å øke engasjement på TikTok krever tid, så vær tålmodig og ikke gi opp! Det anbefales å poste en TikTok flere ganger daglig til å begynne med, dermed trappe ned til en Tiktok hver dag. 
 
 
Er du usikker på om Tiktok kan være en kanal å fokusere på for din bedrift? Eller hva slags innhold du bør lage? Ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg! 
 

 

Written by Pernille Andrea Kirkhorn
Av // Pernille Kirkhorn